Σκέφτομαι, άρα υπάρχω.

"Dubito ergo cogito, cogito ergo sum". - René Descartes.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αστρολαμογιές!

Έχει μέρες που έγραψα αυτόν τον τίτλο και σκεφτόμουν πως να γράψω το υπόλοιπο άρθρο...όπως και να το πιάσω το θέμα δε με ικανοποιεί! Όχι γιατί δεν ξέρω τί θέλω να γράψω, αλλά δεν ξέρω πως να το περάσω στους φίλους αναγνώστες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει σε πολύ ωραία και καλογραμμένα άρθρα από τους άλλους συγγραφείς του blog! Ίσως ο Ερμής μου είναι... ανάστροφος! 

Αν είστε Ιχθύς, Υδροχόος, Ταύρος, Δίδυμος κλπ μη διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο γιατί τα νέα ίσως να μην είναι καλά για σας... αν δεν προσέξετε τα οικονομικά σας, τα ερωτικά σας, τα κοινωνικά σας, την υγεία σας και τα αισθηματικά σας! Ένα είναι το σίγουρο...ότι αν δεν προσέξετε κάτι θα γίνει, γιατί κάποιος πλανήτης (ίσως ο Ermis) αυτή τη στιγμή σας παίζει άσχημα παιχνίδια! 

Συνεχίζετε να διαβάζεται βλέπω...δε σας φοβήσαν οι αστρολογικές μου προβλέψεις! Μάλλον δε με πιστεύετε! Τότε γιατί πιστεύετε την κάθε θεία που κάθεται και γράφει ένα σωρό ίδιες "προβλέψεις" για τα τόσα εκατομύρια άνθρωπους που έχουν το ίδιο ζώδιο, για τις τόσες χιλιάδες που γεννηθήκαν την ίδια μέρα και για τις τόσες εκατοντάδες που γεννηθήκαν την ίδια ώρα; Πώς μπορεί να έχουν την ίδια "τύχη"; Αφού η τύχη/ψυχοσύνθεση μας εξαρτάται από την ώρα/μέρα/χρονιά που γεννηθήκαμε γιατί τα διδυμάκια έχουν πολύ διαφορετική ψυχοσύνθεση, τύχη κλπ;

Έστω ότι είμαι δύσπιστος και στενόμυαλος και έστω η αστρολογία είναι επιστήμη. Πού είναι οι αποδείξεις ότι δουλεύει; ...έστω και στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μέσα από τα χρόνια αυτά που λένε έχουν βάση...Το μόνο που βλέπω είναι ότι τηλεοπτικός χρόνος από εκπομπές ξοδεύεται για να "λέει" μια κυρία τα ζώδια κάθε μέρα και το χειρότερο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό μορφωμένων ανθρώπων τα πιστεύει χωρίς να επιζητά τη λογική! Γιατί;

Πολλές φορές ακούω επιχειρήματα του είδους: "Μια αστρολόγος μου είπε ότι θα γνωρίσω τον άντρα της ζωής μου φέτος και έγινε!" Μήπως αυτό είναι πρόβλεψη ενός αστρολόγου ή θέμα αυθυποβολής; Αν είδε ο/η αστρολόγος ότι είσαι ελεύθερη και θέλεις να ερωτευτείς, με αυτήν του/της τη πρόβλεψη ουσιαστικά σου υποβάλει ότι πρέπει να το κάνεις! Στην ψυχολογία αυτό ονομάζεται "αυτοεκπληρούμενη προφητεία", δηλαδή, μία πρόβλεψη, η οποία όταν δηλωθεί προκαλεί αλληλουχία γεγονότων, που με την σειρά τους κάνουν την πρόβλεψη πραγματικότητα. Στην ουσία η προφητεία αυτοεκπληρώθηκε.

Μια μεγάλη και τρανή αστρολόγος ηχογράφησε τις προβλέψεις της για μένα πριν δυο χρόνια (όχι γιατί το ζήτησα εγώ...!), λέγοντας τι θα συμβεί μέσα στη χρονιά και την επόμενη (κυρίως)! Μεγάλο λάθος...γιατί την πρόβλεψη την έχω και τίποτα δεν έχει γίνει από αυτά που έχει προβλέψει, αν και βέβαια όλα είναι κάπως υποθετικά..."...ή θα χωρίσεις ή θα παντρευτείς ή θα κάνεις ξώγαμο....φέτος ή του χρόνου.... (δεδομένου ότι η Αφροδίτη θα είναι στο ζώδιο σου...ή κάτι παρόμοιο - αυτό το προσθέτω εγώ)!" Μάλλον, η απιστία μου μ' έσωσε!!!

Είμαι πολύ περιέργος να μάθω τι άποψη έχει η εκκλησία για όλ' αυτά! Κι αν η εκκλησία τα καταδικάζει...αυτό τι κάνει τους πιστούς/θρήσκους που πιστεύουν στα ζώδια;

Καταλήγοντας, η προσωπική μου άποψη είναι ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε και ν' ασχολούμαστε μ' αυτήν την κοροϊδία που λέγεται αστρολογία! Αν επιμένετε και θέλετε να μάθετε το μέλλον σας όμως... μπορώ να σας πω τον καφέ!!! 

2 σχόλια:

  1. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο Ermi. Εν τω μεταξύ, ο Ερμής είναι ανάδρομος, όχι ανάστροφος! Ουπς προδόθηκα τώρα. Ναι, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω αφιερώσει κι εγώ κάποια λεπτά από τη ζωή μου για να ακούσω τη Λίτσα Πατέρα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τη διόρθωση Θεώνη! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή